Return to site

Tanulni a stancolást, képezni a dolgozókat?

Kitől?

Iskolai képzés nincs a szakmánkban, nincs átfogó írott szakanyag sem.

A vezetők sem tudnak általános képzéshez jutni csak részben a saját kárukon keresztül tanulnak, részben kiállításokon és beszállítókon keresztül tudnak részleges tudáshoz jutni.

A dolgozói képzés így megoldatlan, csak egymástól tudnak tanulni.

A mai munkaerő hiányos időszakban amikor a fluktuáció is nagyobb mint régen volt, már a régi, tapasztaltabb dolgozók sem nagyon régiek. Sőt ők nem is képzett oktatók akik teljes körűen ismernék a szakmai összefüggéseket.

Fentiek miatt egyre nagyobb tudás vákuum van a szakmában.

Ezen az áldatlan helyzeten kíván változtatni az LCM STANC Kft.

Ennek érdekében szakmai rendezvényt tartott vevői részére.

Németországból hívott saját költségén egy olyan iparági szakértőt aki

az egész világ stancolási szakmáját ismeri és folyamatosan jelen van benne. Emiatt ismeri a teljes stancolási elméleti hátteret, stancolási gyakorlatot, trendeket, fajlagosokat.

Miért pont őt hívtuk?

Mert olyan kereskedő cége volt amely az egész világon alapanyagot és gépeket adott el a szakmában.

Mert több kontinensen élt és dolgozott a szakmában.

Mert folyamatosan coachingol vezetőket, cégeket világszerte így nem csak az elméleti tudása nagy, hanem konkrét módszereket, termelési fajlagosokat is ismer.

Ezzel a szakértővel az LCM STANC Kft hosszú távú szakmai együttműködést kötött, és folyamatosan számíthat a tudására, támogatására.

Az LCM első szakmai előadásán a saját prezentációját adta elő amelyen 15 cég, 40 dolgozója vett részt.

Volt olyan cég ahonnan tulajdonos- ügyvezető is részt vett. Tetszett neki az előadás és ezzel kapcsolatban igénye is támadt a folytatásra- de erről majd egy későbbi hírlevélben írunk.

Nagyon érdekes és spontán szakmai konzultáció alakult ki a résztvevők és az előadó között az előadás után. A stancolási szakemberek konkrét problémákkal álltak elő és segítséget kértek azok megoldásában.

Voltak akik még mintákat is hoztak magukkal.

Erről részletesebben a következő hírlevélben írunk.

A szakmai előadásnak a konklúziója az hogy van igény erre és emiatt az LCM STANC Kft folytatni fogja a szakmai előadásokat.